Uzmanlar, bayramda şekerli gıdaların fazla alınmasının, yüksek kaloride besinler tüketmenin, kan şekerinin sürekli yükselmesine neden olarak insülin direncine, sonrasında diyabet hastalığına neden olabileceğini söyledi.
LİF ALIMI ARTIRILMALI
Genellikle bu dönemlerde tüketilen yiyeceklerin kalori ve yağının daha yüksek olabileceğini belirten uzmanlar, fark edilmeden fazla tüketim yapılabildiğini ifade etti. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Ayça Sena Yılmaz, sağlıklı bir bayram için yenilenlerin not edilebileceğini vurgulayarak, böylece fazla ve dengesiz beslenmenin önüne geçilebileceğini vurguladı. Bayramda öğünlerde karbonhidrat, protein ve yağın denge içinde olması gerektiğini dile getiren Yılmaz, sebze ve meyveleri de öğünlere ekleyerek lif alımının artırılmasını tavsiye etti.