Kristalleşen dondurmadan uzak durun! Uzmanı 'kesinlikle tüketilmemeli' diyerek uyardı
Yazın en sevilen tatlılarından olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Uzmanlar eridikten sonra tekrar dondurulan ve üzerinde kristalleşme oluşan dondurmalardan uzak durulması gerektiği uyarısında bulundu.
- Sağlık
- DHA
- Giriş Tarihi: 08 Mayıs 2024 12:14
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.