Lezzet artıran bulyonlar vücuda zarar veriyor

Uzmanlar et ve tavuk bulyonlardan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

UZMANLAR son zamanlarda kullanımı artan et ve tavuk bulyonlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan bulyonlar aslında zehir saçıyor. Çin tuzu olarak bilinen bu madde, uzmanlar tarafından riskli olarak değerlendiriliyor. Bulyonun içerisinde bulunan kimyasallar vücutta "Çin Restoranı Sendromu" adı verilen toplu bir etkiye neden olabilir. Düzenli tavuk/et bulyon tüketimi anormal kalp atışı, nefes almada zorluk, beyin sisi ve hatta Alzheimer gibi hastalıkların artışına neden olabilir. Zararlı olmalarındaki en büyük sebep, içerisindeki mono sodyum glutamat adlı katkı maddesidir. Kalp hastalıkları, inme gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.