‘Glutensiz beslenmenin bilimsel dayanağı yok’

Çölyak hastalığında olması gereken glutensiz diyetin herkes için daha sağlıklı olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Dr. Atilla Bektaş, "glutensiz beslenme düzeni hiçbir bilimsel veriye ve çalışmaya dayanmıyor" dedi.

Her geçen gün popülerliği artan glutensiz beslenmenin bilimsel bir dayanağı olmadığını açıklayan Dr. Atilla Bektaş, Çölyak hastaları haricinde bu beslenme biçiminin gereksiz olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çölyak hastalığında olması gereken glutensiz diyetin herkes için daha sağlıklı olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bektaş, bilimsel bir dergide yayınlanan araştırmanın sonuçlarını aktardı.

Bektaş, "Çölyak dışı gluten hassasiyeti ise iddia edildiği kadar yaygın değil. Toplumda görülme oranı yüzde 5-6 diyorduk, gerçekte şimdi bu oranın yüzde 1-2'lerde olduğu görüyoruz. Yaratılmaya çalışılan glutensiz beslenme düzeni hiçbir bilimsel veriye ve çalışmaya dayanmıyor" dedi.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.