Zerdeçal nedir? Zerdeçal hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Zerdeçal nasıl tüketilmeli?

Turuncumsu rengiyle mutfak lezzetlerine tat katan, anavatanı Güneydoğu Asya olan zerdeçal bitkisi insanlık tarihi boyunca çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Binbir derde deva olan bu bitkinin kullanım alanları saymakla bitmiyor. Zerdeçal hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Zerdeçal nasıl tüketilmelidir? Zerdeçalı kimler kullanmamalıdır?

Bitkisel ürünler insanlığın var oluşundan itibaren çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Bunlardan birisi de zencefil ailesinde yerini alan Hindistan yarımadası ve Güneydoğu Asya'ya özgü otsu bir bitki olan zerdeçaldır. Zerdeçal geleneksel tıpta da faydalarına başvurulan bir baharattır. Hint safranı olarak da bilinen bu baharat, doğadaki en güçlü antienflamatuar yani iltihabi reaksiyonları önleyici bir özelliğe sahiptir.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.