MAGNEZYUM AÇISINDAN EN ZENGİN BESİN KAYNAKLARINI ŞÖYLE SIRALANIYOR:
Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, roka, maydanoz, nane, dereotu, tere, kara lahana, brokoli gibi)
Tam tahıllar (yulaf, arpa, çavdar, tam buğday, kepekli ekmek, bulgur, kinoa, karabuğday gibi)
Kuruyemişler (badem, fındık, ceviz, kaju, fıstık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği)
Baklagiller (nohut, mercimek, fasulye, bezelye, soya, tofu)
Kakao, bitter çikolata
Kuru meyveler (kayısı, erik, incir, hurma, üzüm gibi)
Muz, avokado, kivi
Süt ve süt ürünleri (yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi)
Balık (somon, ton, uskumru, sardalya, alabalık gibi)