Tek tip beslenmeye son! Risk grubunda olanlar dikkat
Sağlıklı ve dengeli beslenme ile hem sağlığınızı koruyun hem de gıda katkı maddelerinin olumsuz etkilerinden kaçının. Peki, risk grubundaki bireyler kimlerdir? Nelere dikkat etmelidir? Tüm detaylar…
- Sağlık
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 26 Ekim 2024 15:43
- Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2024 17:09
Diyetisyen Gizem Özölmez, tüketilen gıdalardaki katkı maddelerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine işaret ederek, raf ömrünü uzatmak için eklenen bu maddelerin, bilinçsiz kullanım durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyardı.
Özölmez, günlük hayatta sıkça tüketilen paketli gıdalarda bulunan katkı maddelerinin, gıdanın lezzetini ve görünümünü korurken sağlığı tehdit edebileceğini kaydetti.