Vücudun gizli kahramanı ve sağlığın anahtarı işte o besin
Lif, sindirim sisteminin düzenlemenin ötesinde, kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını destekler, tip 2 diyabet riskini azaltır ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir. Yeterli lif alımı, sağlıklı bir yaşam için önemli bir adımdır. Lifin sağlık üzerindeki etkisini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, "Lifli gıdalar kanser riskini azaltıyor" dedi.
- Sağlık
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 08 Kasım 2024 12:42
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, yeterli lif tüketmenin bağırsak sağlığına katkı sağlamasının yanı sıra kötü kolesterolü düşürdüğünü, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserlerle ilgili riski azalttığını söyledi.
Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, lif ve fermente gıdaların bağırsak mikrobiyomuna yardımcı olarak daha iyi sağlık ve ruh haline katkıda bulunduğu ve sağlıklı sindirimi korumaya yardımcı olduğu için öğünlere daha fazla eklenmesini tavsiye etti.