Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, mutfak sanatları alanında gençlerin çalışmaların desteklemek, değerlendirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek, özgün tarifler kazandırmak amacıyla "İçindeki Kurabiye Canavarını Uyandır" başlığı altında liselerarasında düzenlenen gastronomi yarışmasına 350'den fazla başvuru yapıldı. Jüri üyeleri finale kalan 40 kurabiye tarifini tek tek tadarak, dereceye girenleri belirledi. Yarışmanın finaline İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, yarışmacılar ve aileleri katıldı.
DERECEYE GİRDİLER
Finalistler zor geçen değerlendirmenin ardından iki grubun da dereceye girenlerini belirledi. A grubunun birincisi Nevvar Salih İşgören Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi'nden Erikli kurabiyesi ile Furkan Akgeç, ikinci Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Ispanaklı Havuç Dolgulu kurabiyesi ile Halil Şımır olurken, üçüncü Nevvar Salih İşgören Kampüs Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nden Kakaolu Kozalak kurabiyesi ile Halit Artan oldu. B grubunda ise birinciliği İzmir Özel Amerikan Lisesinden Naneli Çikolatalı Kurabiyesi ile Şiir Önel, ikinciliği, Cihat Kora Anadolu Lisesinden Kahveli Kurabiyesi ile Şeyma Andaş üçüncülüğü ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Külah kurabiyesi ile İlayda Bilişli kazandı.
FİNALİSTLER BELLİ
Jüri üyeleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Öğrenci Faaliyetleri Müdürü Mine Kayıcan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Berrin Korkmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Melike Konday ve Dr. Oetker Tanıtım-Tutundurma ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Emine Özden finalistleri belirleyen isimler oldu.