Etin İzmir’deki lezzeti: ‘Ethçi Steak House By Kasap Ali
Dededen kasap olan Ali Kesici, Kuşadası’nda çırak olarak başladığı kasaplık mesleğinde yeni restoranları ile zirveye koşuyor. Bostanlı’da açılan Ethçi Steak House By Kasap Ali, sektöre iddialı giriyor
- Sarmaşık
- Giriş Tarihi: 15 Mart 2018 16:30
SEZER ALTAN - LEZZET DURAKLARI
Özel tarifleri ve sunumlarıyla et dünyasına yeni bir soluk getirmek isteyen Ethçi Steak House İzmir'de farklılık yaratıyor. Mekanın sahipleri, İzmirlileri mekana davet ediyor.
Ali bey kasap dükkanındaki çıraklık kalfalık günlerinin ardından, askerlik dönüşü kendi kasap dükkanını açmış. Bu kasap dükkanının önüne masa atmaya başlamış.
2011 yılında Kuşadası Marina'nın karşısında 250 kişilik mekan açmış. Sonra İzmir Güzelbahçe'de franchaise olarak açılmış. Orada Ali bey İzmir'de neler yapılabileceğini ve potansiyeli görmüş.
KADRO ÖZEL EĞİTİLİYOR
Bostanlı'da bu yıl başında kendi şubesini, " Ethçi Steak House By Kasap Ali" yi açmış. Kasap Steak Hause formatındaki işletmede müşteri eti vitrinden beğeniyor, sonra kendisine pişirilip servis ediliyor. Et ve köfte porsiyon olarak da veriliyor.
Ethçi'nin diğer yerlerden farkını açıklayan mekan sahibi Ali Kesici "Şu an sadece ülkemizde değil; dünyadaki herhangi bir steak house ile yarışabilecek bir kadromuz var. Ekip arkadaşlarımız bu konuda özel olarak eğitiliyor. Eğitim için devreye soktuğumuz şirketler var. İşletmemizde bu eğitimlerin farkı net bir biçimde görülüyor. Özellikle hijyen bizim için çok önemli. Mutfağımız herkese açık. 24 kişilik bir kadromuz var" dedi.
MEZE ZENGİNLİĞİ
Ali Kesici "Etin yanında tabii ki özel mezelerimiz, salatalarımız mevcut.
Çok profesyonel şarap şirketleriyle çalışıyoruz.
Şarap kültürüyle ilgili ülkemizde iyi bir hafıza oluştu. Steak house'ların şarap kültürüne büyük bir katkısı oldu. Türkiye'de artık dünya standartlarına şaraplar üretiliyor. Biz de bu kültüre katkı sunmaya çalışıyoruz. Dünya standartlarında bir işletmeyiz.
Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Avrupa'da, Amerika'da, Ortadoğu'da şubeler açmak. Talepler var. Güzel şeyler olacağına inanıyorum. Et konusuda gurmelere meydan okuyoruz. Bu sektörde asla macera aramıyoruz, kalıcıyız" diye konuştu.
20 çeşit mevsimsel soğuk meze var. Mekana özgü çok özel olarak hazırlanmış salatayı mutlaka denemelisiniz. Peynir tabağı için mekanda 50 çeşit yerli ve ithal çok özel peynir çeşitleri bulunuyor.
Ara sıcaklarda ciğer tava, tereyağlı dil ve tereyağlı işkembe çok lezzetli...
DİNLENDİRİLMİŞ ET
Çıralı antrikot, özel lokum etleri, Kuzu Sırt, TBone Steak House, Dallas steak.. New York Steak kuru dinlendirilmiş eti ızgarada pişirerek mühürleyerek servis ediliyor.
İzmir'de olmayan Paper Steak House, tereyağında taze karabiberle bonfile tarzı pişirilip Diana Paper sosla servis ediliyor.
Mekana özgü Ethçi Spesical, içerisinde kaşar peyniri mantar, ıspanak, ceviz, badem ve Antep fıstığı içi ile sarma yapılarak dilimlenerek özel sosuyla birlikte sunuluyor. Etlerin tamamı meşe kömüründe pişiriliyor. Tatlı olarak Gaziantep'ten getirtilen havuç dilim ve Necip Ustanın özel ballı bademini tatmanızı tavsiye ederim muhteşem.
Son söz; Evet sıra dışı, farklı özel bir mekan.
Mekan sahipleri bilgi, birikim ve tecrübelerini buraya yansıtmışlar. Bu bölgede yaşayan birisi olarak Bostanlı'nın böyle bir mekana ihtiyacı vardı.
İşinizi sevgi ile yapınca, çocukluğunuzdan itibaren sektörün içerisinde çalışınca ve işinize ruhunuzu da katınca başarı kaçınılmaz oluyor.