Alaçatı’da bir marka Avrasya Lokantası
Avrasya Lokantası yenilenen yüzü ve kurumsal kimliğiyle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bütün süreçlerin yeniden tasarlandığı mekan, özü korunarak, özgün bir kimliğe bürünmüş... Mustafa Dumanlıdağ, farklı lezzetleri bir araya getirerek müşterilerine yepyeni tarifleri deneyimleme fırsatı sunuyor
- Sarmaşık
- Giriş Tarihi: 02 Mayıs 2018 17:06
Bugünkü lezzet durağımız son yılların en nezih ve popüler tatil beldesi Alaçatı'da. Bu şirin tatil beldesinin, yılın 365 günü açık simge mekanı Avrasya Lokantası'ndayız. Bir Alaçatı sevdalısı olan, kentin gelişmesi, gurme turizm merkezi olması, zengin coğrafi konumunun avantajlarını kullanması, Alaçatı turizminin gelişmesi için emek verenlerden biri de Avrasya Lokantası'nın sahibi Mustafa Dumanlıdağ...
Aslen Malatyalı olan Dumanlıdağ, meslek hayatına küçük yaşlarda başlamış. Aşçı olan babasının yanında yetişen Dumanlıdağ, babasından öğrendiği Türk Mutfağı kültürünü bugünkü kuşaklara yaşatmaya çalışıyor. 1994 yılında İzmir'e gelen Dumanlıdağ, yemek sektöründen vazgeçmemiş ve burada önemli başarılı işlere imza atmış. Babasının en büyük hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Dumanlıdağ, 3 çeşit yemek yaparak başladığı restoran işletmeciliğinde, bugün yüzün üzerinde yemek sunan bir marka yaratmış ve Alaçatı'nın gözde lezzet duraklarından birisi olmuş.
ZENGİN BİR MENÜ
İlk dükkânını sıfır sermayeyle Alaçatı'nın arka sokaklarında açtığını belirten Mustafa usta, "En büyük destekçim eşim Nihal hanımdır" diyor. Her geçen gün kendini geliştiren Mustafa ustaya bu ufak dükkan yetmemiş ve şimdi Alaçatı'nın girişindeki Avrasya Lokantası'nı açmış. Lokanta her gün, en az 20 çeşit sıcak, 15 çeşit zeytinyağlı, pide lahmacun, ızgara ve tatlı çeşitleriyle Alaçatılılara ve konuklarına hizmet veriyor. Yetişme aşamasından mutfağa gelene kadar tüm ürünlerini dikkatle takip eden Mustafa Dumanlıdağ, Ege'nin en taze, en lezzetli mahsullerini seçiyor ve ortaya her gün yenilenen bir menü çıkarıyor. Bu menünün içinde özgün tatlara yer vermeye de özen gösteriyor. Alışılagelmiş tariflerin dışına çıkan Mustafa Dumanlıdağ, farklı lezzetleri bir araya getirerek müşterilerine yepyeni tarifleri deneyimleme fırsatı sunuyor. Bu da demek oluyor ki Avrasya Lokantası'nda benzerine rastlayamayacağınız yemeklerle karşılaşmak mümkün. Avrasya Lokantası şimdi de yenilenen yüzü ve kurumsal kimliğiyle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bütün süreçlerin yeniden tasarlandığı mekan, özü korunarak, özgün bir kimliğe büründü.
KURUMSAL BİR KİMLİK
Avrasya Lokantası'nın işletmecisi olan Mustafa Dumanlıdağ için müşterileri özel birer konuk... Bu nedenle günün her saatinde lokantada bulunuyor ve her müşterisi ile ayrı ayrı ilgileniyor. Kendisinin samimi duruşu ve güler yüzü, müşterilerinin aklında yer etmiş durumda. Özellikle gülümsemesi ile akıllarda kalan Dumanlıdağ, lokantasının logosunda da işletmesiyle özdeşleşmiş olan yüzü ve gülüşünü kullanmayı tercih etmiş. Alaçatı'ya girer girmez Avrasya Lokantası'nı görebiliyor, Mustafa Dumanlıdağ'ın sempatik ve gülümseyen yüzü ile karşılaşarak kendinizi bu lokantaya davet ediliyormuş gibi hissediyorsunuz.
KEŞKEKTEN KAFKAS KEBABINA KADAR
Malatya'da öğrendiği Anadolu mutfak kültürünü, Ege Mutfağı ile harmanlayan Mustafa ustanın farklı lezzetler yaratmakta ve sunmakta üstüne yok. Günümüzde artık kaybolan lezzetleri ortaya çıkarmayı kendisine misyon edinen Mustafa bey, esnaf lokantası çizgisini de kaybetmiyor.
Hazırladığı yemeklerinde daima Ege'nin ot kültürü ile Anadolu'nun et kültürünü birleştiren oğlak etli Şevketi Bostan, enginar beğendi, Kafkas kebabı, kuzu etli keşkek gibi doğu ile batının çok farklı lezzetlerine imza atan Avrasya Restoran'da ceviz tatlısı, enginar tatlısı, dilim kabak ya da yaprak kabak şeklinde farklı konseptlere sahip tatlılar da bulmak mümkün. Restoranda yöresel yemeklerden ve Ege mutfağından asla vazgeçilmiyor.
Malzeme konusunda da çok seçici olduklarını belirten Mustafa usta, "Haftanın dört günü bizzat pazara giderim. Yemeklerde konserve kesinlikle kullanmayız. Etin kalitesine çok önem veririz" diyor.
GURME TURİZM MERKEZİ OLMALI
Çeşme ve Alaçatı'da turizm sezonunun kısalığına karşın 365 gün hizmet veren Avrasya, Alaçatı'nın gurme turizm merkezi olması gerektiğini belirten Mustafa Dumanlıdağ, "Zengin coğrafi konuma sahip olan Alaçatı'da her türlü ot, zeytin, sakız koyunu, keçi peyniri ve daha birçok doğal besin bulmak mümkün. Buraya gelen insanlara yörenin yemeklerinden tattırmak istiyorum. Zira buraya gelen yerli yabancı herkes kentin kimliğini tanımak istiyor. Biz burada sıcak bir ortam yaratarak insanları burada tutmak istiyoruz" diyor.
SEZER ALTAN