Reflünün çaresi meyan kökünde
Modern yaşamın getirdiği hızlı yemek yeme alışkanlığından sigara kullanımına kadar pek çok etken, reflüye sebep oluyor. Doğadaki mucizevi bitkilerden biri olan meyan kökü ise, hastalığın belirtilerini ortadan kaldırabiliyor
- Sarmaşık
- Giriş Tarihi: 01 Şubat 2019
HER İŞİN BAŞI SAĞLIK - MERT ALPDÜNDAR
Reflü, çağımızın en sık görülen hastalıklarının başında gelmektedir.
Mide asidinin ve yiyeceklerin yemek borusuna kaçması olarak tanımlanan reflünün doğal çözümlerini Yeni Asır'a anlatan Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, "Meyan kökünün mucizevi faydası sizi reflü çilesinden kurtaracak" dedi.
TEMAS CAN YAKIYOR
İnsanların çoğu, hayatının bir bölümünde midede yanma ve mide sıvısının ağıza gelmesi problemiyle karşılaşmıştır. Tıp dilinde Gastro Özofageal Reflü hastalığı olarak bilinen reflü, mide asidi, safra ve pankreas sıvısından oluşan mide içeriğinin yemek borusuna kaçması ve uzun süre yemek borusu ile teması sonucu koruma özelliğinin kaybolmasıdır.
Genellikle ağıza acı su gelmesi, geğirti, ses kısıklığı, ağız kokusu, geçmeyen öksürük, yutma güçlüğü ve yutarken yiyeceklerin boğaza takılma hissi şikayetleriyle ortaya çıkar. Reflünün gelişmesinde yaşam stilinin önemli bir etken olduğunu söyleyen Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, "Bol miktarda alkol kullanımı, sigara ve devamlı yemek, reflünün oluşumunu tetikleyen faktörlerin başında gelmektedir.
Yemeğin gereksiz şekilde fazla tüketimi ve hızlı yenilmesi reflüye sebebiyet verebilir. Hamilelik, şeker hastalığı ve vücutta gelişen ani değişimler reflüyü tetikleyen diğer etkenlerdendir" diye konuştu.
HAYAT STİLİ ÖNEMLİ
Reflü hastalarının hayat stillerini değiştirmesi gerektiğinin altını çizen Bingöl, doğada bulunan bitkilerin de reflünün etkilerini en aza indirgeyebildiğini ifade etti. Meyan kökünün, etkileri en aza indireceğini söyleyen Bingöl, "200 gram meyan kökü, 5 litre suda 15 dakika boyunca kaynatılıp süzüldükten sonra sabah akşam aç karına bir bardak içilirse hastalar etkisini hemen görecektir. Bu küre en az 21 gün boyunca devam edilmesi gerekmektedir.
Bu süreç içerisinde hastalar mide sıvılarının yükselmediğini görecek, reflünün olumsuz etkilerinin yavaş yavaş azaldığını hissedeceklerdir" dedi.
HASTALIKLARI TETİKLİYOR
Düzensiz ilaç kullanımının reflü hastalığında kalıcı çözüm sağlamadığını söyleyen Bingöl, "Bununla birlikte bu durum yemek borusu kanseri dahil yemek borusunun önemli hastalıklarının geç tanı almasına sebep olabilir. Kanserin yanı sıra reflü, yemek borusunda ülserler, larenjit, ses kısıklığı, akciğer enfeksiyonu, astım ve bronşektazi gibi kalıcı akciğer hasarına da neden olabilir. Vurgulanması gereken bir başka husus ise reflü hastalığının şiddetinin şikayetler ile paralellik göstermeyeceğidir" dedi.