Faranjite doğal çözümler
Bal, domates suyu, zencefil ve zerdeçal; faranjite karşı mutfağınızdaki en güçlü silahlardan
- Sarmaşık
- Giriş Tarihi: 01 Aralık 2021
Havaların değişmesinden payını en çok alan boğaz olabiliyor. Toz ve bakterilerden dolayı yaşanan öksürmeler, boğaz yanması ve yorgunluk gibi durumlar faranjit hastalığını hatırlatır. Faranjit, boğaz yolunda oluşan iltihaplanma durumudur ve kışın en sık görülen hastalıklardan biridir. Bu hastalığa neden olan etkenler çevresel olabilir.
ETKİLERİNİ HAFİFLETİYOR
Eğer çok konuşmanız gereken bir meslek içindeyseniz ya da fabrika ortamında çalışmak zorundaysanız faranjit hastalığı yaşama ihtimaliniz daha yüksektir. Hemen hemen pek çok kişinin kısa bir süre de olsa geçirdiği faranjite bitkisel çözümler de bulunuyor. Doktorunuza da danışarak bu besinlerle faranjitinizi hafifletmeniz mümkün. İşte faranjit için iyi gelen çözümler:
BAL:
MİKROP kırıcı özelliği ile de bilinen doğal balın; milyonlarca yıldır insanların hastalıklara karşı korunmada kullanıldığı da biliniyor. Balın faranjit hastalığının vücudunuz üzerinde olumsuz etkilerini de azaltmaya yararı uzmanlar tarafından doğrulanmıştır.
PAPATYA ÇAYI:
ALERJİK faranjite ne iyi gelir diyorsanız en iyisi bir fincan papatya çayı demleyin. Papatya çayı strese karşı önerilen bir çay olsa da solunumu rahatlatma etkisi de unutulmamalı. Hücre yenileyici ve antioksidan özelliği ile ses kısıklığına, kuru öksürüklere ve boğaz ağrısına ilaç gibi gelecektir.
ZENCEFİL:
ANTİBİYOTİK etkiye sahip olan zencefil, solunum yolu hastalıklarında tercih edilir. Zencefili süt ile beraber içerek boğazda oluşan tahrişi kolayca iyileştirebilirsiniz. Öksürmeden dolayı hissedilen yanma hissi de zencefilin iyileştirici özelliği sayesinde yok edilecektir.
ZERDEÇAL:
Sürekli öksürmekten yorulduysanız ve artık göğüs bölgesinde bir ağrı hissediyorsanız; zerdeçalı evinizde bolca bulundurmalısınız. Zerdeçal ağrı kesici özelliği ile göğüs ağrısını iyileştirir. Bu baharatı da süt ile beraber ılık şekilde içmeniz önerilir.
DOMATES SUYU:
DOMATES suyunda bolca C vitamini bulunur. Bu özelliği ile faranjit hastalığı için etkili bir besin olmaktadır. Öksürmekten ve boğaz şişliğinden dolayı katı yemekleri yerken zorlandığınızda domates suyu içmeniz önerilir. Domates suyu sindirimi ve yemesi kolay bir besin olduğu için, sizi faranjit günlerinde yormaz. Sahip olduğu vitaminler sayesinde hücre yeniler ve boğazda oluşan tahrişi iyileştirir.
SARIMSAK:
YEMEKLERDE oluşturduğu aroma ile tanınan sarımsak, en güçlü doğal antibiyotiklerde biridir. Doktorların bitkisel önerilerine göre gün içinde bir diş sarımsak tüketmek sağlık açısından önem arz eder. Faranjit etkilerinden kurtulmak için çiğnemeniz ya da suyun içinde bekleterek suyunu içmeniz tavsiye edilir. Sarımsakta yer alan antibakteriyel maddeler sizi faranjitten kurtaracaktır.
IHLAMUR:
IHLAMUR, asırlardır faranjit hastalığında bitkisel tedavi olarak kullanılan bir bitkidir. Hoş bir aromaya sahip olan ıhlamur, bitki çayı olarak tüketilmelidir. Vücut ısısını yükseltme yönü ile dikkat çeken ıhlamur, faranjit durumunda kişinin terlemesini sağlayarak vücuttaki mikropların atılmasını da destekler