Lezzetinin yanı sıra sağlık için de önemli faydaları olan çorbaları kış aylarında sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Peki hangi çorbanın hangi rahatsızlığa iyi geldiğini biliyor musunuz? İşte şifa kaynağı çorbaların faydaları:
Mercimek çorbası:
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
YÜKSEK oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü kan şekerini düşürür. Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür, böylece kalp krizi geçirme riskini azaltır ve kalp dostu olduğunu kanıtlar. Yüksek lif içeriğiyle bağırsakların çalışmasını düzene sokar. İçerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Tavuk çorbası:
VİTAMİN KAYNAĞI
ET suyu ve tavuk suyuyla çorba hazırladığınızda yağ ilave etmenize gerek kalmaz. Küçük et ve tavuk parçacıklı çorbalar enerji verir, tok kalmanızı sağlar. Tavuk sulu sebze çorbaları, nötrofil ismi verilen iltihap hücrelerini engelliyor. Tavuk ve piliç; protein, madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.
Tarhana çorbası
SİNDİRİMİ RAHATLATIYOR
ÇOK severek tüketilen tarhana çorsası şeker hastalığına faydalıdır. Sindirimi rahatlatan tarhana çorbası tansiyonu düşürür, kemikleri güçlendirir ve yorgunluğu alır. Tarhana çorbasının cildi ve saçları da güzelleştirdiği biliniyor.
Ezogelin çorbası
YORGUNLUĞU GİDERİYOR
Besin değeri yüksek olan ezogelin çorbası vücuda güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gözlere de yararlıdır. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Kansızlara faydalıdır. Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını da hızlandırır.
Yayla çorbası
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR
YOĞURT kolesterol ve diyabet hastaları için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağırsaklarda faydalı mikropların oluşumunu hızlandırır.
Brokoli çorbası
KANSERDEN KORUYOR
BROKOLİ, A, E ve C vitaminlerini içerir. Bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. İçerdiği bazı bitkisel hormonlar açısından ayrı bir önem taşır. Brokolinin kendine özgü olan lifli yapı bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında (toksin atıcı) ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynamaktadır.