C vitamini kaynakları arasında oldukça güçlü etkilere sahip olan portakal, hastaları ayağa kaldıran besin değeri yüksek bir meyvedir. Akdeniz ve Ege illerinde bolca yetiştirilen portakal, ülkenin pek çok kesimlerine gönderilir. Portakaldan hazırlanan meyve suyu, tatlılar ve kabuğunun çeşitli şekillerde kullanımı mutfakta lezzetli tatlar oluşturur. Portakal kabuğu dişleri beyazlatıcı etkisinin yanında hücre yenilenmesini de sağlıyor. Portakal kabuğu bir tabakta tutulduğunda odadaki kötü kokuları da yok eder.
GÖZ TANSİYONUNA DOMATES
TOPLUMUN pek çoğunda görünen göz tansiyonu, günlük rutinleri derinden etkiler. Bu hastalık her yaştan kişide yaşanabilir. Peki göz tansiyonuna ne iyi gelir? Domates, bakla, karabaş otu, çörek otu, havuç, melisa çayı, ıspanak, acı biber, keten tohumu, zerdeçal, soğan suyu ve rezene göz tansiyonu yaşayan kişilere önemli faydaları olan besinlerdir.
ANTİOKSİDAN DEPOSU KIRMIZI LAHANA
Kırmızı lahana, çok eski devirlerde tüketilen günümüzde de sağlıklı beslenme listelerinde yerini alan bir lahana türüdür. Akdeniz kökenli olan bu sebze, zayıflamak isteyenden kansere önlem almak isteyenlere kadar oldukça etkilidir. Kırmızı lahana çeşitleri arasında ülkemizde en çok rengi mora yakın olan türü yaygındır. Adeta bir antioksidan deposu olan kırmızı lahananın yapısında gözlere zarar verecek UV ışınlarından koruyan maddeler yer alır, bu nedenle göz sağlığını da korur.
ELMA SİRKESİ GENİZ AKINTISINI KESİYOR
ELMA sirkesi en önemli antibiyotik etkili besinlerden biridir ve geniz akıntısına iyi gelir. 1 bardak suyun içine bir miktar elma sirkesi ilave ederek tükettiğinizde, geniz akıntısını temizlemiş olacaksınız. Solunum yolunu açmaya yardım eden elma sirkesi, daha rahat nefes almanızı sağlar. Elma sirkesinin tadı acı gelirse, biraz bal ekleyerek yumuşatabilirsiniz. Ayrıca sarımsak, limon suyu ve zencefil de geniz akıntısına iyi gelen diğer besinlerdir.