Kabuklarını atmaya kıyamayacaksınız
Severek tüketilen birçok sebze ve meyvenin kendisi kadar kabukları da sağlığa faydalı. Kimi cildi nemlendiriyor, kimi dişleri beyazlatıyor...
- Sarmaşık
- Giriş Tarihi: 11 Ocak 2022
B azı gıdaların kendileri kadar kabuklarının da sağlığa faydası çok büyük. Bu yüzden kullandığınız gıdaların kabuklarını atmadan bir kez daha düşünün... İşte kabukları da kendisi kadar faydalı olan bazı besinler:
■ ELMA KABUĞU:
ELMANIN sadece kendisi değil, kabuğunun da birçok faydası vardır. Bir çoğumuz göz çevresindeki koyu halkalardan şikayetçiyiz. Adeta doğal bir mucize olan elmanın kabuğu göz çevremizde bulunan koyu halkalardan kurtulmamıza yardımcı oluyor. Soyduğumuz elmanın kabuğunu göz çevremize koyup 5- 10 dakika bekletmemiz gerekiyor. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde uygulayarak kısa sürede istediğimiz sonuca ulaşabiliriz.
■ PATATES KABUĞU:
BEYAZI olmayan, sağlıklı ve parlak saçlar herkesin hayali. Saçlarımızdaki beyaz ve kepeklerden kurtulmak için ne yapmalıyız? Patatesin kabuklarını 25 dakika kaynatın ve saçlarınıza uygulayın. 1 saat kadar saçınızı yıkamayın. Bu saç maskesini birkaç hafta uygulayın. Beyazların kapandığını ve kepeklerin de yok olduğunu göreceksiniz.
■ LİMON KABUĞU:
■ AVOKADO KABUĞU:
■ MUZ KABUĞU:
■ PORTAKAL KABUĞU:
■ DOMATES KABUĞU
Domatesin kabuğunu fırın tepsisine dizin ve kurutmaya bırakın. Kuruyan kabukları öğütüp çorbaların içerisinde kullanabilirsiniz.
■ YUMURTA KABUĞU:
Evimizin vazgeçilmez dekorasyon ürünlerinden bir tanesi de canlı çiçeklerdir. Ne yazık ki bazı çiçekler hemen kuruyup ölüyorlar. Bunun önüne geçmek için haşladığımız yumurtanın kabuklarını atmayarak çiçeklerimize doğal gübre oluşturabiliriz. Haşladığımız yumurtanın kabuklarını toz haline getirerek canlı çiçeklerimizin saksısına yerleştirip ömürlerini uzatabiliriz.