Alaçatı’nın ‘butik’ otelleri terk edilmeye mahkum
Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. 2018 yılı hepinize sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Bu yıl biraz hızlı geçti. Yaz temposu magazin haberleri.
Çeşme'de 100 günlük bir haber yarışı derken, sonbahar yazı aratmadı ve magazinde hız kesilmedi. Şimdi yeni bir yıla giriyoruz ve Yeni Asır ailesi olarak siz okurlarımıza haberlerimizi aktarmaya elbette devam edeceğiz. Her sene olduğu gibi 2018 yılında da magazin haberciliğinde farkımızı, tempo düşürmeden tekrar ortaya koyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bugünkü yazımda kimsenin huzurunu kaçırmayacağım. Aldatmalar, kaçamaklar ve skandallar olmayacak. Yeni yıla girerken üç başlığım var. Alaçatı'daki adı 'butik' olan otellerden neden kaçıyorlar? Sakız Adası'na talep nasıl? Evde eğlence anlayışı neden bu kadar fazlalaştı?
SOĞUK ÇOK SOĞUK!
Hemen hemen 10 yıldır yılbaşı eğlencelerinin vazgeçilmez adresi Alaçatı.
İlk birkaç yıl sokak partilerindeki kaliteli eğlence anlayışı seçkin isimlerin de turizm cennetine ilgisini artırmıştı.
Ancak zamanla bu partiler kalitesini kaybetti doğal olarak. Yoğun ilgi ve kalabalık deformasyona neden oldu. Bir diğer konu ise havanın soğukluğu.
Alaçatı'daki tüm oteller 'butik' olduklarını beyan etse de aslında öyle değil.
Adları 'butik' ancak hizmetleri değil. Yılbaşı gecesi için rezervasyon yaptıran tatilciler 'gelmişken Alaçatı'da birkaç gün konaklayalım' diyorlar ama umduklarını bulamıyorlar. Çünkü oteller yazlık konsepte göre inşa edilmiş. Yüzde 90'ının ısıtma ve izolasyon problemi var.
ÇÖZÜM BATTANİYE!
Alaçatı'da kışın çok soğuk olur hani. Gece boyu eğlenmişsiniz, sokaklarda turlamışsınız farkında değilsiniz ama üşümüşsünüz, odanıza giriyorsunuz oda buz gibi.
Klima ile ısınma şansınız yok. Ahşap kapı ve camların arasından soğuk hava giriyor. Resepsiyonu arıyor 'Üşüdüm oda çok soğuk' diyorsunuz kapı çalıyor ve size bir yıl dolapta kalmış battaniye veriyorlar.
Onun için geçtiğimiz yılbaşı zamanlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Alaçatı'daki oteller, şu anda yüzde 50-60 doluluğu yakalamaya çalışıyor.
Peki bu durum kime yarıyor?
Her yılbaşı zamanı odaları dolmayan 5 yıldızlı otellere. Açık olanlar yüzde 100'e yakın doluluk oranını yakalamak üzereymiş.
Tavsiye kısmına gelirsek eğer, her şeye rağmen bir kez olsun Alaçatı'da bir yılbaşı gecesi geçirilmeli derim.
Hacı Memiş Mahallesi ve oradaki meydan partisi.
Lavandin Restoran'da güzel bir yemek humuslu karides, lorlu pazı dolması, diğer lezzetler ve sonra eğlence...
Sakız, yine Çeşme'ye rakip
Komşudur, ucuzdur, ekonomik krizdeler derken, Türk turizmciler kendilerine çok sağlam bir rakip oluşturmayı başardı. Çeşme'nin en büyük rakibi son birkaç yıldır Yunanistan'ın Sakız (Chios) adası.
'Çok ucuz' denildi, denildi, şimdi Çeşme'ye rakip oldu. Bayramlarda, tatillerde, özel günlerde, yaz sezonunda on binlerce Türk turist Çeşme'ye otomobilini park edip Sakız'a gidiyor.
Odalar dolu, restoranlar dolu çok yaşa komşu çok yaşa. Şimdi aynı durum yılbaşı için geçerli. Cuma gününden itibaren Sakız adasına geçişler başlamış, tüm odalar, restoranlar dolu.
3 bin kişilik bir çıkış bekleniyor. Alaçatı'daki otel ve restoran işletmecileri rezervasyon için beklesin dursun.
Komşuda yeni yıl kutlamaları çoktan başladı bile.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Mustafa Sandal eşini aldatıyor haberi çok geldi (24 Aralık 2017)
- Alsancak’ta ‘shuttle’ hizmetine izin yok (17 Aralık 2017)
- Eşleriniz Istanbul’a değil Kiev’e uçuyor olabilir (03 Aralık 2017)
- Çekirdeğe çiğdem demekle İzmirli olunmuyor! (26 Kasım 2017)
- İzmirli sanayicinin uzun boylu sevgilisi (19 Kasım 2017)