Köpeğiniz fazlaca ısırmaya başladıysa
Bizim derimiz ise gergin, alttaki dokularla tam yapışık ve kolay yaralanan yapıda olduğu için köpek yavrumuz bizimle normal bir oyun bile oynarken yanlışlıkla derimizi çizip küçük yaralar açabilir.
Buradaki kural yavru köpeğin sizin canınızı yaktığı zaman ses çıkarıp tepki vermeniz ve oyunu bırakmanızdır. Böylece sizle oynarken daha dikkatli davranacaktır. Köpeklerin kendi aralarındaki oyunlarda da birbirlerinin canını yaktıkları zaman benzer sert tepkiler verdikleri olur ve daha sonraki oyunlarında daha dikkatli birbirlerini kızdırmadan oynamaya çalışırlar.
Köpeğimize canımızın yandığını belli etmezsek bunu tahmin etmesi imkansızdır. Yine de mümkün olduğu kadar köpeğinizle oyun oynarken ısırarak oyun oynaması yerine ısırma oyuncakları ile oynamasını öğretirseniz ilerde bu konuda daha rahat edersiniz.
Gözlere dikkat!
Gözleri dışarıya doğru çıkık köpek ırklarında gözler çok hassas ve tehlike altındadır. Özellikle Pekingese, Lhasa Apso, Chihuahua, French buldog, Pug gibi ırkların gözleri çok kolay çizilebilir ve yaralanabilir. Bu tür bir köpeğiniz varsa çalılık, hatta otluk alanlarda gezdirirken dikkatli olmalısınız. Bu tip köpeklerin kediler tarafından tırmalanarak da gözlerinde ciddi yaralanmalar olmaktadır. Bu ırklardan birisine sahip bir köpeğiniz varsa herhangi bir çizilme veya yaralanmayla ilgili bir durum olmasa bile gözdedeki en ufak bir sulanma veya çapaklanmayı ciddiye almalı ve veteriner hekiminize acil olarak muayene ettirmelisiniz. Asla evdeki göz ilaçlarından birisini veteriner hekime başvurmadan kullanmayınız.
Motorda kedi var
Havaların soğumasıyla birlikte geceleri yavru kediler arabaların kaputlarına girip ısınmış motorun sıcaklığından yararlanmaya çalışırlar. Bu tip havalarda arabanıza binmeden önce kaputunuzu açıp içinde kedi yavrusu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. En azından ön kaputa sertçe vurursanız, soğuktan korunmak için motorun sıcaklığına sığınmış bir yavrunun araba çalıştırıldığı zaman yaralanmasına veya yola çıktıktan sonra araba giderken düşmesine engel olmuş olursunuz.
Kaplumbağalarda kabuk bakımı
Su kaplumbağalarında haftada 2 defa yumuşak bir diş fırçası ile kabuklarının her yerini 5 dk fırçalayarak temizlersek bazı kabuk hastalıklarının önüne geçer ve daha sağlıklı bir kaplumbağa olmasına katkı koymuş olursunuz. Ayrıca kış mevsimlerinde yakaladığınız her güneşli anda kaplumbağanızı güneşlendirmeniz de çok yararlıdır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.