İguanalar çiçekle beslenir
'Kedim kaşınıyor'
Kedilerde pire sorunu sadece yaz ayları ile sınırlı değildir. Kış döneminde de kedilerinizde pire olabilir. Pire dediğimiz parazitlerin yaşam döngüsünde kedilerin üzerinde yaşayıp kan emerek onlara beslenme konusunda bağımlı olmalarına rağmen, büyüdükçe kabuk değiştirmek için ve yumurtlamak için kediden ayrılarak evimiz içinde uygun kuytu ve nemli yerlerde geçici sürede bulunabilirler.
O yüzden kedilerde pire ile mücadelede bu dönemlerde dikkate alınarak veteriner hekiminiz uygun gördüğü ilaçlarla tedavi ve korunma sağlanmalıdır. Kedinin üzerindeki pireleri ilaçlarla öldürerek temizlememiz yeterli olmaz. Daha önce dişi pirelerin evin içine bırakmış olabileceği yumurtalardan yeniden çıkan yavrular veya ilaçlama sırasında kedinin üzerinde olmayan pireler tekrar kediye geçerek ona zarar vermeye devam eder. Kedi piresiz kalamaz.
Ayrıca pire kedilerde sadece kan emerek zarar vermez. Bazı hastalıkları da kan yoluyla bulaştırabilir.
Hata yapmayın!
Bir köpek veya kedi yavrusu aldığınızda eğitim ve sağlık konusundaki en önemli hatalar ilk günlerde yapılır. Bu nedenle yeni bir yavru aldığınızda hiç vakit kaybetmeden veteriner hekimden randevu alıp, yavru daha evinize girmeden bilgi sahibi olmanız gerekiyor.
Ama ne yazık ki bir çok aile aldıkları köpek ve kedi yavrusu ile bir veya birkaç gün geçirdikten sonra veteriner hekime başvuruyor. Hatalar daha çok yavruyu yıkamak veya hatalı yiyecekler vermekten kaynaklanıyor. Her iki hatalı davranışta yavrunun direncini kırıp ishal olmasına ve sonrasında da kanlı ishal gibi tehlikeli hatalıklara yakalanmasına neden olabiliyor.
Haftanın isimleri;
Köpek: Laila- Pedro- Barney- Lara
Kedi: Kraker- Fabio- Şirine- Felix
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.