Aşıları bitmeden gezdirebilirsiniz.
Almadan önce düşünün
Günlük yaşamınızın koşuşturması sırasında ailenizin içine bir hayvan dostumuzu katmayı düşündüğünüzde ve ev halkı olarak bu kararı verdiğinizde bir anda coşkulu bir heyecana kapılabilirsiniz. Sonrasında hiçbir sorunla karşılaşmayabileceğiniz gibi, aklınıza gelmeyen bir sürü sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Lütfen ailenizin arasına alacağınız can dostunuzu seçerken acele etmeyin! Ya kendiniz gidip görüp bir barınaktan köpek sahiplenin ya da yavruyu direk görüp kontrolünü yapan veteriner hekimle yüz yüze görüştükten sonra yavruyu satın alın. Aşırı hevesle ve aceleyle alacağınız bir yavruyla ilk gün yaşayacağınız gereksiz sorunlar nedeniyle kısa sürede vedalaşmak zorunda kalmayın.
Akvaryum balıklarını beslerken
Akvaryum balıkları için yem alırken bu küçük su ortamlarına hapsettiğimiz balıkların doğadakine benzer tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek açısından iyi kalitede ve güvenilir yemleri almanız ve kullanmanız gerekmektedir. Kaliteli yem vermenin yanında balıklarımıza yemleme yaparken dikkat etmemiz gerek bazı kurallar vardır.
- Verdiğiniz yemin yapısı akvaryumdaki balıkların kolayca tüketmesine uygun olmalıdır. Aksi taktirde yenmeyen yemler akvaryumun içinde birikir ve balıkları zehirler.
- Yanlış içerikli besin kullanma balıklarda öncelikle sindirim sisteminde, böbrekler ve diğer iç organlarda tahribatlara neden olabilir.
- Besleme yaparken bir defada çok fazla miktarda yem vermek yerine gün içinde 2-3 defa besleme yapmalısınız.
- Çöpçü dediğimiz balık türlerinden akvaryumlarımıza mutlaka birkaç tane koymalısınız.
- Doğal canlı bitkilendirme yapmalısınız.
- Yemleme sırasında akvaryumda mevcut bulunan havalandırma ve filtreleri kapatmak gerekebilir.
Haftanın isimleri:
Köpek: Pıtır- Sacha- Kömür- Ray
Kedi: Felix- Kiraz- Mestan- Siyami
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.