Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş'ı Gürsel Aksel Stadı'nda muhteşem bir oyunla 3-0 yenen Göztepe'de adeta bayram havası yaşanıyor. Avrupa kupaları hedefiyle 2025-2026 sezonuna giriş yapan Göztepe, 6 karşılaşmada 3. galibiyetini alıp 3 müsabakasında da berabere ayrıldı. Henüz yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar 12 puana ulaşarak camiasına büyük mutluluk yaşattı.

Göztepe bu seriyle birlikte 1967-1968 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig'de ilk 6 maçını mağlubiyet almadan tamamladı. O dönem eski adıyla 1. Lig'de mücadele eden Göz-Göz, oynadığı ilk 6 maçın 4'ünü kazanıp 2'sinde eşitliği bozamadı. Teknik direktör Stanimir Stoilov yönetimindeki İzmir ekibi, geçen sezon adeta kök söktürdüğü Beşiktaş'ı yine mağlup ederek rakibine önemli bir darbe vurdu.

İstanbul ekibine ezici bir üstünlük kuran İzmir temsilcisi, bu sonuç ile camiaya büyük mutluluk yaşattı. Maçla ilgili açıklamalar yapan Stanimir Stoilov, "Göztepe'nin farklı bir oyun tarzı var. Biz topa sahip olmaktan ziyade, agresif olmalıyız, baskılı oynamalıyız. Dinamik bir oyun tarzını benimsiyoruz. Oyuncu seçimlerimizi de buna göre yapıyoruz. Bu tarzımızla ligde birçok rakibimize sıkıntılar çıkardık. Kulübümüz oyuncu satışlarında çok başarılı işler yaptı aynı zamanda da iyi transferler gerçekleştirdi. Benim işim bu oyuncuları geliştirmek ve piyasaya sürmek. Aynı zamanda da ligde en iyi işi ortaya koyabilmek" dedi.

TÜRKİYE TRÜBÜNLERİ KONUŞTU
Göztepe'de sahada futbolcular, tribünde binlerce taraftar şov yaptı. Maç öncesi kale arkası tribünlerde koreografiler yapan taraftarlar, bir tarafta kulübün efsane futbolcuları ile efsane teknik adamı Adnan Süvari'yi mevcut oyuncular ve teknik direktör Stanimir Stoilov'la emaneti alır gibi resmetti. Göztepe taraftarları, diğer tribünde ise kulübün Avrupa hedefini takımın efsane otobüsüyle resmederek geçmiş yıllarda Fuar Şehirleri Kupası'ndaki (UEFA Kupası) yarı final ve çeyrek final başarılarına atıfta bulundu. Pankartta, 'Efsane Tekrar Avrupa Yollarında' ifadesi yer aldı. Maçın ardından ise ışık ve müzik gösterileriyle coşan tribünler futbolcularla birlikte bol bol tezahüratta bulunarak galibiyeti doyasıya kutladı.