Hastalığı Hollanda’da şifayı Türkiye’de buldu
10 yıl önce Hollandalı doktorların “Yaşın ilerlemiş, masada kalırsın” diyerek ameliyat etmediği 70 yaşındaki Ali Yaşar, Türk doktorları sayesinde sağlığına kavuştu
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 09 Nisan 2017 20:53
TANSU EDİP GÖKBUDAK
Hollandalı doktorların 10 yıl önce "Ameliyatı riskli. Masada kalır" diyerek ameliyat etmediği 70 yaşındaki Ali Yaşar, 10 yıl sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. Geçirdiği krizlerle kalbi defalarca durup şok cihazıyla yeniden çalışan Yaşar, Doç. Dr. Emin Evren Özcan'ın yaptığı operasyonla sağlığına kavuştu. Ali Yaşar, "10 yıl önce Hollandalı doktorlar riskli bularak beni ameliyat etmemişti. Bir Türk doktoru bunu başardığı için ayrıca gururluyum" diye konuştu.
Hollanda'dan emekli olan Ali Yaşar, 1970'li yıllarda kalp kapakçığındaki sorun nedeniyle Hollanda'da ameliyat oldu.
Ardından 2000'li yılların başında kalbindeki ritm bozukluğu nedeniyle kalp pili takıldı.
Ali Yaşar, aralıklarla kalp krizi geçirmeye devam etti. Her geçirdiği krizde kalbi duran Yaşar, kalbine yerleştirilen cihazın yaptığı şoklama sayesinde hayata döndü. Ancak her şoklama Yaşar'ın kalbinin daha fazla yorulması demekti.
Bunun için kriz geçirmesine neden olan damarların temizlenmesi gerekiyordu. O zamanlar 60'lı yaşlarında olan Yaşar'a Hollandalı doktorlar, "Bu ameliyat için yaşın çok ileri. Masada kalırsın. Ameliyat edemeyiz" diye konuştu.
KRİZLE GELEN KURTULUŞ
Ali Yaşar Hollanda'dan emekli olduktan sonra Aydın'ın Nazilli ilçesine yerleşti. Kendisini çok yormuyor, her gün kahvehaneye giderek arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Ancak bir gün eve dönerken tuhaflık hissetti. Kalbinde takılı olan şok cihazı sürekli atmaya başladı. Kalbinin durduğunu anlayan Yaşar önce Nazilli Devlet Hastanesi'ne ardından Aydın Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar, "Ritm bozukluğuna bağlı ameliyatı Ege'de sadece Doç. Dr. Emin Evren Özcan yapıyor. Ona gidin" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde acil ameliyata alınan Yaşar, sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Özcan, "Hastamız geldiğinde kalbi 72 kez durmuştu. Cihaz sürekli şoklama yaparak Yaşar'ı hayatta tutmaya çalışıyordu. Biz de ritm bozukluğuna neden damarı kapalı ameliyatla yakarak düzelttik. Eskisi gibi yaşantısına devam edebilir" dedi.
- Kuruluş Osman yine nefes kesti!
- 2024 pasaport ücretleri ne kadar? Pasaport başvurusu nasıl yapılır? Pasaport başvurusu için hangi evraklar gerekli?
- Bu yöntemler doğal gaz faturanızı düşürecek! Paranızdan tasarruf etmek için hemen uygulayın
- Meteoroloji'den Ege ve Marmara'ya son dakika kuvvetli yağış uyarısı! Dışarı çıkacaklar dikkat