İzmir Karabağlar'daki Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda, yaz döneminde 8'inci sınıfa hazırlanan öğrenciler, fen bilgisi derslerini artık kolaylıkla anlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İzmir ekibi tarafından geliştirilen sistemle, öğrenciler özel gözlükler sayesinde insan vücudundaki dolaşım, sinir, solunum, sindirim, iskelet ve kas sistemlerini sanki önlerindeymiş gibi, 3 boyutlu ve sanal olarak görüp inceleyebiliyorlar.
Kadavraya ihtiyaç bırakmayan sanal gerçeklik, öğrencilerin dersi rahatlıkla anlamasını sağlıyor.
ÖNLERİNDE CANLANIYOR
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz döneminde 8'inci sınıfa hazırlanan öğrenciler için farklı bir kurs başlattı. MEB Eğitim Bilişim Ağı İzmir ekibinin geliştirdiği sistemle öğrenciler, karmaşık fen bilgisi derslerini artık rahatlıkla anlayabiliyor. Türkiye'de ilk defa karma gerçeklik denilen teknoloji ile insan vücudunun 3 boyutlu modellemesini yapan EBA ekibi, ders kitaplarındaki karmaşık, soyut, anlaşılması zor konuları bu şekilde gözle görülür, neredeyse elle tutulur ve boyutlu hale getirdi. Bu sistem ile vücudun tüm organlarını ayrıntılı ve gerçeğe yakın olarak incelemek mümkün.
Öğrenciler özel gözlükler sayesinde insan vücudundaki dolaşım, sinir, solunum, sindirim, iskelet ve kas sistemlerini sanki önlerindeymiş gibi, 3 boyutlu ve sanal olarak inceleyebiliyorlar.
YAHŞİ DE DERSE KATILDI
3 boyutlu gözlüğü takan öğrenciler, üzerinde insan vücudundaki sistemlerin çizimlerinin olduğu kağıda bakıyor. O an insan vücudu 3 boyutlu olarak öğrencinin gözünün önünde canlanıyor. Öğrenciler orada olmayan bir insan vücudu görüntüsü üzerinden dersi işliyor. Öğrencilerle dersi dinleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Bir kadavrayı getirip sınıfta kullanamayız. Yerine artırılmış sanal gerçeklik uygulamasıyla dersler daha verimli şekilde uygulanıyor" dedi.