Kayseri'de bir vatandaş düğününde çeyrek altın taktığı kişinin kendi düğününe gelmemesi ve takıyı geri göndermemesi üzerine ilamsız icra takibinde bulunarak altının bedelini aldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Evine icra giden kişi, 7 gün içinde başvurup 'Benim böyle bir borcum yok' deseydi mesele kapanırdı ancak korkmuş ve hemen çeyrek altının bedelini ödemiş" dedi.
ALACAK GİBİ TALEP ETTİ
İsmini açıklamak istemeyen tüketici, Kayseri 1. İcra Dairesi'ne yaptığı başvuruda, araya tanıdıklarının girmesine rağmen çeyrek altınını geri alamadığını dile getirdi. Adresine ödeme emri gelen vatandaş, çeyrek altının bedelini icra dairesine ödedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, Türkiye'de düğün ve doğum gibi özel günlerde kişilerin birbirlerine genellikle çeyrek altın hediye ettiğini, bunun çoğu zaman geri alınmak üzere takıldığını söyledi.
İTİRAZ EDEBİLİRDİ
Takılan altınların bazen araya küslük girdiği için bazen şehirler değiştiğinden, geri gelmesinde sorunlar yaşandığını ifade eden Şahin, "İcra yollanan kişi, evine ödeme emri gelince panik yapıyor ve çeyrek altının bedelini dosyaya yatırıyor. Bu kişi 7 gün içinde başvurup 'Benim böyle bir borcum yok' deseydi mesele kapanırdı ancak korkmuş ve hemen çeyrek altının bedelini ödemiş. Resmi evrağı görünce 'Demek ki bu resmi bir olay' diye düşünüyor. Burada bir alacak söz konusu. Kişi bu alacağını ilamsız icra yoluyla geri almış" dedi.