Hem lezzetli hem kolay kandil simidi yapımı için hangi malzemeler gerekiyor? Kandillerin vazgeçilmez lezzeti kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi ayrımı nedir? Sevdiklerinize sunacağınız en güzel kandil simidi tarifini sizler için derledik.
MAHLEP NEDİR?
Simitlerin ve poğaçaların hoş kokulu ve değişik bir aromatik tat katmasıyla ünlü olan mahlep simidin gevrek olmasını ve ağızda dağılmasını sağlar. Doğal olarak yetişen ve şifa kaynağı olan mahlep, insan sağlığı üzerinde önemli faydalara da sahiptir.
KANDİL SİMİDİ TARİFİ MAHLEPLİ
-4.5 su bardağı kadar un
-125 gr eritilmiş tereyağı/margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
-Yumurta
-Susam
Yapılışı:
Büyük bir kap içerisine un ve kabartma tozu dışındaki diğer tüm malzemeleri karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyip, kabartma tozunu da katın ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Sonrasında yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırakın. Yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca misafirlerinize servis yapın.
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ YAPIMI Malzemeler:
-1 yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
-1. 5 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-125 gram margarin
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-3 su bardağı un
Üzeri için;
-1 yumurta beyazı
-Susam
-Çörek otu
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırın. Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyin.
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde alın ve elle açıp çay bardağı ile kesin. Ortasını da şişe kapağı ile kesebilirsiniz. Ardından yumurta beyazına ve susama butırın. 180 derece sıcaklıkta 20 dakika pişirin.