Bamya tohumunun faydaları nelerdir? İşte mucizevi besinin faydaları...
B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bamya tohumunun sağlığa pek çok sayısız faydası var. Aktarlarda kolaylıkla bulunabilecek olan bamya tohumu mucizevi faydaları ile de şaşırtıyor. Peki bamya tohumunun faydaları nelerdir? İşte detaylar...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 26 Ağustos 2019 10:15
Bamya tohumu, bamya bitkisinin içine açtığımızda karşımıza çıkan minik çekirdeklerdir. Bu minik çekirdekler doğru koşullarda kurutulduğunda bamya tohumları elde edilir. Eğer maksimum fayda sağlanmak istenirse, bamya tohumları güvenilir aktarlardan alınarak tüketilebilir.
BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI
Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Diyabet rahatsızlığı olanlar için faydalıdır.
Bamya tohumu kolesterolü düşürür. Bamya tohumu antioksidan içeriği ile bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.
Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesidir. Bronşit ve astım gibi hastalıkların iyileşmesinde etkisi büyüktür.
Bamya tohumu, hafızayı güçlendirmeye ve konsantrasyonu artırmaya katkı sağlar. Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.
BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
Bamya tohumlarını yaptığınız çorbalara ekleyerek, çorbanızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Bamya tohumunun faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bamya tohumlarını kahve çekirdeklerini çeker gibi öğüttükten sonra sıcak suda demleyip suyunu içebilirsiniz.
Dilerseniz bamya tohumu kürü yaparak da bamya tohumundan yararlanabilirsiniz. Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz.
Bamya tohumunu belirtilen ölçülerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Herhangi bir kronik rahatlığınız söz konusuysa tüketmeden önce uzmana danışmanızda fayda olduğunu da hatırlatalım.