Kilis mutfağının tescilli tatlısı 'cennet çamuru', yüzyılı aşkın süredir Kilis ilinde geleneksel olarak üretilen ve çokça tüketilen lezzetiyle dillere destan olmuş bir tatlıdır. 'Cennet çamuru' helvası da denilen tatlı adını, üzerindeki kaymaktan almaktadır. Peki, iştahları kabartan cennet helvası nasıl yapılır?
CENNET ÇAMURU İÇİN MALZEMELER
1 kg tel kadayıf (Sarı renkli ve özlü)
250 gr. Tereyağı
700 gr. Kaymak
400 gr. Toz Şeker (2 Su Bardağı)
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1 Avuç Antep Fıstığı
CENNET ÇAMURU TATLISININ HAZIRLANIŞI
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun.
Kaynamaya başladıktan sonra içine limon atın.
Koyulaşınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırın ve bıçakla küçük parçalar halinde kesin.
Üzerine tereyağını dökün ve bir tepsiye yayın.
Çok kısık ateşte tepsideki kadayıfı hafif hafif ve devamlı karıştırarak, 40 dakika kadar yakmadan kavurun.
Ateşten aldıktan sonra soğuk şerbet ve antep fıstığı ilave ederek 5 dakika harmanlayarak karıştırın.
Servis tabaklarına alıp üzerine kaymak koyun. Tarçın ve toz antep fıstığı serperek servis edin. Şimdiden afiyet olsun...