SÜT DİLİMİ NASIL YAPILIR?
Fırınınızı 185 dereceye ayarlayın, alt ve üst turba ayarında ısıtmaya bırakın.
Kreması için; Krem şanti, krema, bal ve limon suyunu bir kaseye alarak mikserle çırpın.
Kremanın kıvamı sertleştiğinde buzdolabında muhafaza edin.
Keki için; Toz şeker ve yumurtayı bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek harcını eşit olacak şekilde tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında keki 10 dakika pişirin.
Keki, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden alın. Başka bir kağıdın üzerine ters çevirin.
Keki ortadan ikiye kesin. Kekin bir bölümüne hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.
Diğer keki üzerine kapatın. Ardından kare şeklinde dilimlere ayırın.
Hazırladığınız süt dilimlerini hava almayan kaplarda, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...