Salebin faydaları saymakla bitmiyor! Bağışıklık güçlendiriyor, öksürüğü azaltıyor
Kış aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan salep, içeriğindekiler ile tam bir şifa deposu. Damaklarda bıraktığı lezzetin yanısıra salep bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu etki barındırıyor. Diyetisyen Öznur Akgöz, "Salep haftada 1-2 kez tüketilebilir. Zencefil ve tarçın eklenerek tüketilmesi, faydalarını artıracaktır" dedi. İşte salebin bilinmeyen faydaları...
- Yaşam
- DHA
- Giriş Tarihi: 03 Şubat 2022 15:12
Orkide yumrularının temizlenip yıkandıktan sonra süt veya su ile haşlanıp kurutulmasından sonra ortaya çıkan ve kış denilince akla gelen içeceklerin başında gelen salep için açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Öznur Akgöz, "Salep içerisinde nişasta, şeker, glukomanna gibi karbonhidratlar, protein, yağ, A ve C vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum içermektedir. İçerisindeki besin ögeleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve akciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır" diye konuştu.