Salebin faydaları saymakla bitmiyor! Bağışıklık güçlendiriyor, öksürüğü azaltıyor

Kış aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan salep, içeriğindekiler ile tam bir şifa deposu. Damaklarda bıraktığı lezzetin yanısıra salep bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu etki barındırıyor. Diyetisyen Öznur Akgöz, "Salep haftada 1-2 kez tüketilebilir. Zencefil ve tarçın eklenerek tüketilmesi, faydalarını artıracaktır" dedi. İşte salebin bilinmeyen faydaları...

Orkide yumrularının temizlenip yıkandıktan sonra süt veya su ile haşlanıp kurutulmasından sonra ortaya çıkan ve kış denilince akla gelen içeceklerin başında gelen salep için açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Öznur Akgöz, "Salep içerisinde nişasta, şeker, glukomanna gibi karbonhidratlar, protein, yağ, A ve C vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum içermektedir. İçerisindeki besin ögeleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve akciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.