MasterChef su böreği nasıl yapılır? Tüm malzemeleri ve tüyoları ile birlikte Masterchef el açması su böreği tarifi...

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de 12 Ağustos Cuma günü yayınlanan bölümde Su böreği yapıldı. Ekran başında izleyen seyircilerde ise merak uyandıran su böreği tarifi, internette oldukça fazla aratıldı. Peki, su böreği nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve müthiş lezzetiyle su böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MasterChef'in dün akşam yayınlanan bölümünde su böreği yapıldıktan sonra yarışmayı izleyenler su böreği nasıl yapılır, malzemeleri nedir? Sorularını araştırarak en pratik ve en güzel su böreği tarifini merak ediyor. İşte MasterChef en lezzetli ve en pratik su böreği tarifi

MASTERCHEF SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?


BÖREK KATMANI İÇİN:

700 gram un

7 adet yumurta

2 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı süt

1 çay bardağı sıvıyağ + 1 çorba kaşığı sıvıyağ

250 gram tereyağı

Tuz


İÇ HARCI:


400 gram beyaz peynir

1 demet maydanoz

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvıyağ hariç, hamur malzemesini yoğurun.

Üzerine nemli bez örtün ve börek hamurunuzu 30 dakika dinlendirin.

Börek için hazırladığınız hamuru 10 parçaya bölün ve oklavayla ince yufkalar açın.

Büyük bir tencereye bol su koyup, iki çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile suyu kaynatın.

250 gram tereyağını eritin, 1 çay bardağı sıvıyağ ile karıştırın.

Su böreğinin iç malzemesi için peyniri rendeleyin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Yuvarlak olan fırın tepsinizi yağlayın, en alt kata kuru bir yufka serin. Üzerine 3 çorba kaşığı yağ gezdirin. Sonra 4 yufka alıp her biri için şu işlemi tekrarlayın.

Kaynayan suya yufkayı katlanmayacak şekilde dikkatlice koyun. Aşağı yukarı 1 dakika, yufka kaynayan suyun üzerinde balonlaşana kadar haşlayın. Süzgeçle alıp soğuk suya atın. Suyunu süzdürmek için kuru bir bezin üzerine koyun.

Suyunu süzer süzmez, üzerine üç çorba kaşığı yağ koyarak tepsiye yerleştirin. Bu aşamada beş yufkayı yerleştirmiş olmalısınız. Beşinci katın üzerine iç malzemesini koyduktan sonra üzerine bir kuru yufka koyun ve yağlayın.

Yukarıdaki haşlama ve yağlama işlemini kalan 4 yufkanın üçü için tekrar ederek kuru katın üzerine yerleştirin. En üste tekrar kuru bir yufka koyun ve kalan yağı üzerine sürün. Pişmeye bırakın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.