MasterChef çikolatalı Mus nasıl yapılır? Chocolate Mousse (Çikolatalı Mus) tarifi, püf noktaları
Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'nin bugün yayınlanacak bölümünde Danilo, Mehmet ve Somer Şef yarışmacılardan çikolatalı mus yapmalarını istedi. Krema ve çikolatalı soslar ile birlikte hazırlanan bu muşu, yarışmayı sevenler ve takip edenler sevdiklerine yapmak için tarifleri araştırıyor. Peki, Çikolatalı Mus nasıl yapılır, malzemeler neler? MasterChef Çikolatalı Mus gerekli malzemeler neler, püf noktası nedir?
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 20 Ağustos 2022 16:45
- Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2022 16:45
MasterChef Çikolatalı Mus son bölüm sonrasında izleyicilerin merak ve araştırma konusu oldu. MasterChefte yapılan Çikolatalı Mus lezzeti ve kıvamında bir tatlı yapmak isteyen izleyiciler MasterChef Çikolatalı Mus tarifi, malzemeler ve püf noktalarını araştırmaya başladı...
MASTERCHEF ÇİKOLATALI MUS TARİFİ
MALZEMELER:
Yarım çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
500 gram krema
240 gram bitter çikolata
2 adet yaprak jelatin
Yarım çay bardağı buzlu su
SÜSLEMEK İÇİN:
80 gram beyaz çikolata
ÇİLEK SOS İÇİN:
1 kg çilek
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
ÇİKOLATALI MUS YAPILIŞI:
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.