MasterChef Batırık birebir tarif püf noktaları ve malzemeler ile birlikte! MasterCheft Batırık tarif ve yapım aşamaları nasıl?

Tv8 ekranlarının sevilen yemek ve yarışma programı MasterChef'te yapılan Batırık izleyiciler tarafından oldukça merak edildi. Tarifi, malzemeleri ve püf noktalarını öğrenmek isteyenlerin araştırdığı MasterChef Batırık, nasıl yapılır, tarif ve malzemeleri nelerdir? İştre Masterchef Batırık tarifi 2022!

Batırık tarifi ve püf noktaları Tv8 izleyicileri ve sevenleri tarafından çokça merak ediliyor. Kırmızı ve mavi takımın kıyasıya yarıştığı tarif Batırık nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tarifi denemek ve püf noktalarını öğrenmek isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte MasterChef Batırık malzemeleri ve diğer detaylar!

MASTERCHEF BATIRIK MALZEMELERİ

1 su bardağı bulgur (ince, esmer)

½ çay bardağı tahin

1 çay bardağı yer fıstığı (kavrulmuş)

1 çorba kaşığı biber salçası

Kuru domates (arzuya göre)

1 adet kuru soğan

2 Adet domates

2 Adet salatalık

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

2 adet yeşil biber

3 yaprak marul

3 adet taze soğan

Lahana (kıyılmış arzuya göre, haşlanmış)

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı limon suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

5-6 su bardağı soğuk su

2 çay bardağı sıcak su

Nar ekşisi

Tuz

BATIRIK TARİFİ

Tüm sebzelerimizi yıkayıp, hazırlayalım.

Tahini küçük bir teflon tavaya alıp hafif kavuralım.

Bulgurumuzu 1,5 çay bardağı sıcak su ile ıslatalım.

Yer fıstığımızı robottan geçirelim veya bildiğiniz yöntemle küçük parçalar haline getirelim (Havanda da dövebilirsiniz)

Tahin, bulgur, yer fıstığı, kimyonu derin yoğurma kabında kaşıkla karıştıralım.

Bu tarifin özelliği tüm sebzelerin en ince boyutta ve küçük boyutta doğranmasıdır. Salatalıklar cacıklık, domatesler minik küp, biber, taze soğanlar, nane maydanoz, marul ince kıyılmış hazırlanır.

Bulgur karışımımıza kuru soğanı rendeleyin, salçayı ekleyin (bu aşamada önceden ıslatılmış kurutulmuş domateste ekleyebilirsiniz)

Karışımı 1-2 dk. birer tutam nane ve maydanozla yoğurun.

Sebzeleri hırpalamadan şu sıra ile ekleyin. Yeşil biber ,taze soğan, nane, maydanoz, domates, salatalık.

Zeytinyağı limon suyunu, pul biberi, tuzunu ekleyin. Elinizle hafifçe karıştırın.

Batırığı ,susuz tüketmek istiyorsanız, kısır halindeyken bir tabağa ayırın, kalanını soğuk suyla sulandırın. Tamamını sulandırmak için 5-6 bardak su ekleyin.

Ekşiden hoşlanıyorsanız nar ekşisini ekleyin.

Çukur tabağa aldığınız batırığı ince kıyılmış marul veya lahana ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.