İnce bağırsak iltihabına sebep oluyor: Yemeden önce sakın yıkamayın!
Pek çok insan hijyen hususunda hassas olduğu için tavuğu pişirmeden önce yıkıyor. Ancak, çiğ tavuğu yıkayarak tüketmen ince bağırsak iltihaplarına sebep olduğu için gıda zehirlenmesi riskini oldukça artırıyor. Uzmanlar, çiğ tavuğun kesinlikle yıkanmaması gerektiği hususunun altını çiziyor.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 06 Ekim 2022 16:04
- Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2022 16:05
BBC Türkçe'nin haberine göre; Pek çok kişi hijyen kaygısıyla tavuğu pişirmeden önce yıkama yoluna başvurabildiği biliniyor. Bu hatalı yöntem olan çiğ tavuğu yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini artırdığı vurgulandı.