Kahvaltılarda tatlı tüketmeyi sevenler için oldukça iyi bir alternatif olan süt reçeli tarifi, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Peki, süt reçeli nasıl yapılır? İşte, süt reçeli tarifi, hazırlanışı, yapılışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...
SÜT REÇELİ TARİFİ
Süt reçeli malzemeler
1 litre inek sütü
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
1 çay kaşığı karbonat
SÜT REÇELİ YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içine sütü, şekeri ve vanilyayı koyun.
Kısık ateş ve tahta kaşık yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
Süt göz göz olmaya başlayınca karbonat katın ve ocağın altını biraz daha kızın.
Karbonat nedeniyle süt kabaracaktır ancak karıştırınca sönecektir.
Sürekli karıştırdığınız tencerede 1 saat boyunca bu işlemi sürdürün.
Vanilya çubuğunu tencereden alın ve çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Ara sıra tencere yüzeyine çıkan köpükleri alın.
Kıvamı koyulaşan reçeli ocaktan alın süre sonunda.
Malzemenizi temiz bir kavanoza boşaltın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
SÜT REÇELİ PÜF NOKTASI
Süt reçeli yapımı öncesi taze inek sütü kullanırsanız, reçel tez zamanda kıvam alacaktır.
Öte yandan karbonat koyacağınız için anlık kabarma taşmaya sebebiyet verebilr, bu denenle derinlikli tencere kullanmaya özen gösterin.
Çubuk vanilyanız yoksa sorun değil, kullanmadan da reçel yapabilirsiniz.
SÜT REÇELİ BOZULUR MU?
Süt reçeli de diğer reçel türleri gibi bir hayli dayanıklıdır. Kavanoza koyup dolapta muhafaza ettiğiniz süt reçelini en az 2 ay süre içerisinde tüketebilirsiniz.