Türkiye'nin doğu bölgelerinde filizlenen reyhan, taze ve kuru haliyle yemeklere lezzet katıyor.
Türkiye'nin doğu bölgelerinde filizlenen reyhan, taze ve kuru haliyle yemeklere lezzet katıyor.
Antioksidan deposu olan reyhan, şerbet olarak tüketildiğinde ise ferahlık veriyor.
Her zaman tazesini bulamayanlar için kuru reyhanın limonla karışımından yapılan şerbeti sizler için paylaşıyoruz.
Sindirime, sinire, mideye, migrene birebir olan reyhanı limonla kullanırsanız hem damaklarınız hem de bağışıklık sisteminiz mutlu olacaktır.
LİMONLU REYHAN ŞERBETİ TARİFİ
Bir avuç kuru reyhana 1 litreye yakın sıcak su ekleyin ve demlenmeye bırakın. 5-10 dakika ardından dilediğiniz miktarda limon suyunu ve şekeri ilave edin. Rengiyle şölene hazır olan reyhan şerbetini soğuduktan sonra doyasıya içebilirsiniz.