Kaşık helvası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan kaşık helvası nasıl yapılır? Kaşık helvasının malzemeleri ve püf noktası nelerdir? İşte adım adım kaşık helvası tarifi...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 23 Eylül 2023 11:46
- Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2023 11:47
Denizli'nin en meşhur lezzetlerinden biri olan kaşık helvası nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
KAŞIK HELVASI MALZEMELERİ NELER?
1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri
KAŞIK HELVASI NASIL YAPILIR?
1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur.
Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.
Şimdiden afiyet olsun...