Tamale nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Meksika'nın sokak lezzetlerinden biri olan ve sıklıkla tüketilen, görüntüsüyle de oldukça ilgi çeken Tamale nasıl yapılır? Tamalenin malzemeleri nelerdir? İşte evde Tamale hazırlama aşamaları...

Meksika mutfağı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif olan Tamale nasıl yapılır?

TAMALE MALZEMELERİ NELERDİR?

Masa (Mısır Unlu Hamur) İçin:

3 su bardağı tamale için hazırlanmış masa (mısır unu),
1/2 tatlı kaşığı tuz (konserve tavuk suyu kullanıyorsanız daha az)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı Tavuk Suyu ya da hazır tavuk suyu
3/4 su bardağı bitkisel sıvı yağ

Tavuklu İç İçin: (İsteğe bağlı et de olabilir)

2 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
1 küçük sarı soğan,1/2 cm'lik küpler halinde doğranmış (yaklaşık 3/4 su bardağı)
3 yemek kaşığı kırmızıbiber konservesi, doğranmış ya da 2 adet serrano biberi, sapı ve çekirdekleri alınmış, ince doğranmış 250 gr pişmiş tavuk ya da hindi, iri doğranmış ya da didilmiş
Tuz

Acı kırmızıbiber sosu (tercihe bağlı)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.