Gazel Böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Akdeniz Mutfağına özgü lezzetlerden biri olan Gazel Böreği, Burdur ve Antalya yöresinde ait bir lezzet olarak karşımıza çıkmakta. Peki gazel böreği nasıl yapılır? Gazel böreği malzemeleri nelerdir?

Sarı renkte ve yerken dökülüp kıtır kıtır olduğu için sonbaharda dökülen yapraklara benzetildiği için Gazel adını alan Gazel böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...

GAZEL BÖREĞİ MALZEMELERİ

Hamur için;

3 su bardağı un

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.