İzmir'in eşsiz lezzetlerinden olan İzmir bombası evde nasıl yapılır? İşte çikolata dolgulu enfes kurabiyelerin tarifi sizlerle...
MALZEMELER
1 çay bardağı su ⠀
1 yemek kaşığı sıvı yağ⠀
1 yemek kaşığı şeker⠀
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un ⠀
Çikolata⠀
YAPILIŞI
İlk olarak su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp karıştıralım. ⠀
Ardından unu ilave edip güzelce yoğurun. Sonra 30 dakika hamuru dinlendirin. ⠀
Sonra hamuru eşit parçalara bölüp merdane ile açalım. ⠀
Böldükten sonra ortasına ekleyeceğimiz çikolatayı kaşık yardımı ile yağlı kağıda dizip donduralım. ⠀
Son olarak donmuş çikolatayı hamurun ortasına alıp etrafını güzelce kapatın. Önceden ısıtıllmış fırında 5-6 dakika pişirin.
Şimdiden afiyet olsun...