Hoş kokulu ve değişik renkli pişmaniyeleri evde yapabilirsiniz. Bunun için pişmaniye nasıl yapılır öğrenmeli ve de pişmaniyenin içinde neler var bilinmelidir. Pişmaniye ana maddesi şeker, un, yağ ve tercihe göre kakaodan oluşmaktadır. Pişmaniyenin nasıl yapıldığını ve içinde neler olduğunu öğrenerek yediden yetmişe herkesin çok severek yediği bu şekerlemeyi hem evde yapabilir hem de gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
PİŞMANİYENİN İÇİNDE NE VAR?
Pişmaniye,(Osmanlı Türkçesinde Peşmîne olarak da bilinir) ya da diğer isimleri ile pişmani, helvâ-yı kettân, peşîmânî helvâ, tel helva, çekme helva, tel tel, tepme helva, keten helva gibi isimlerle anılan bu şekerleme Anadolu'ya özgüdür. Bu geleneksel tatlı anadolu'nun hemen her yöresinde bulunmakla beraber Kocaeli ilinde yapılan şekli ve tadı ile daha ünlüdür.
Diğer şehirlerde farklı isimlerle anılan pişmaniye Eskişehir bölgesinde 'tel tel', Kastamonu' da "çekme" ya da "çekme helvası" olarak bilinmektedir. Yine "Peşmek", "tel helva", "keten helva"ve "çekme helva", pişmaniyenin farklı şekillerde piyasaya sunulan türleridir.