Anadolu mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Kars Böreği ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Kars böreği nasıl yapılır? Kars böreği yapılırken nelere dikkat edilir?
KARS BÖREĞİ TARİFİ!
MALZEMELER
250 gr. Un
150 gr. Tereyağı
½ litre süt
250 gr. gravyer peyniri
5 yumurta ve bir tutam tuz
YAPILIŞI:
250 gr. un bir kaba konulur.
5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir.
Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür.
Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır.
Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür.
Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır.
Sıcakken servis yapılır.
Şimdiden herkese afiyet olsun...