Antep usulü içli köfte, Hatay usulü içli köfte olmak üzere içli köfte Masterchef yarışması ile yeniden gündeme geldi. Enfes yöresel lezzetlerimizden içli köfte püf noktaları dikkat edildiğinde her gün yapabileceğiniz, hatta buzluğa atabileceğiniz pratik bir yemeğe dönüşüyor. Peki, dağılmayan içli köfte nasıl yapılır? İşte, kolay içli köfte yapmanın püf noktaları...
İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
İÇ HARCI İÇİN:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Pul biber
Karabiber
İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Soğanları ince ince doğrayın.
Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.
Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.
Soğumaya bırakılır.
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.
Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde
açın.
İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.
Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın.
Şimdiden afiyet olsun.
İÇLİ KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI
İçli köftenizi hazırlarken veya pişirirken çatlamaması için köftenizin dış harcına bayat ekmek veya galeta unu koyun. Bu sayede içli köftenizin dışı bütün kalacak ve kolay şekil verilebilir olacaktır. Bayat ekmeği eklemeden önce mikserden geçirebilir ya da suda biraz ıslatıp fazla suyunu sıktıktan sonra kullanabilirsiniz.