Kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simitleri, evlerinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz yiyecekler arasında bulunuyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte kandil simidi tarifi...
KANDİL SİMİDİ İÇİN MALZEMELER
3 su b. un
125 gr. tereyağı
Yarım çay b. sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. sirke
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. kabartma tozu
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
KANDİL SİMİDİNİN YAPILIŞI
Tereyağı, 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, sirke,tuz, mahlep ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın,
Elinizle bulamaç haline gelene kadar karıştırın,
Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını parmağınızla delip kenara doğru açarak halka şekli verin,
Simitleri önce yumurta akına ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun, hayırlı kandiller...