Evde ekmek nasıl yapılır? İşte bayatlamayan çıtır ekmek tarifi...
Kahvaltıların gözdesi olan ama her yemeğin yanında da mutlaka bulunan Türk mutfağında önemli bir yeri olan ekmek, evde nasıl yapılır? Bayatlamayan ve çıtır çıtır ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 20 Ocak 2024 12:51
- Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2024 12:57
Evde pratik ve lezzetli bir şekilde ekmek hazırlamak isteyenler merak edip, 'ekmek nasıl yapılır?' diye araştırıyor. Peki evde ekmek nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? Evde ekmek yapmanın püf noktaları neler? İşte detaylar...
MALZEMELER
3 ila 3.5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
75 gram margarin (yumuşak olması gerekiyor)
1.5 çay bardağı ılık süt
YAPILIŞI
Her yemek yapımından önce olduğu gibi, malzemelerimizi tezgaha çıkartalım ve ellerimizi güzelce yıkayalım.
Şimdi, bayatlamayan nefis ev yapımı ekmek tarifine geçelim…
Derin bir kabın içerisine unu ve instant mayayı ekleyerek karıştıralım.
Toz şeker ve tuzu üzerine serpiştirelim.
Yumuşak margarin ve ılık ilave ederek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışalım.
Hazırladığımız ekmek hamurunu dört eşit bir parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
Daha sonra, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Ekmek hamurlarının üzerine tam ortadan gelecek şekilde bıçak yardımıyla bir çizik atalım.
Tepsi mayası için üzerlerini temiz bir bez yardımıyla örtelim ve ılık bir ortamda 50 – 55 dakika bekletelim.
Son aşamada, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Ev yapımı nefis ekmeğiniz hazır, afiyet olsun.