İzmir bombası nasıl yapılır? İşte İzmir bombası tarifi ve malzemeleri...
İzmir'in meşhur tatlıları arasında yer alan ve ağızlarda leziz bir tat bırakan İzmir bombasının nasıl yapıldığı araştırılıyor. Evde kolayca yapılan İzmir bombasının bazı püf noktaları bulunuyor. İşte Ramazan'da da iftar sonrası tüketilebilecek leziz mi leziz İzmir bombası tarifi ve malzemeleri...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 19 Mart 2024 13:20
İzmir bombası evde nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İzmir bombası malzemeleri neler? soruları lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. İşte çay ve kahve yanında tüketebileceğiniz lezzetli İzmir bombası tarifi...
İZMİR BOMBASI İÇİN MALZEMELER
2.5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 90 gram oda sıcaklığında tereyağı, ½ çay bardağı sıvıyağ, ½ çay bardağı yoğurt
İçine: 400-450 gram kakaolu fındık kreması
İZMİR BOMBASI TARİFİ
Un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir kaseye eleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Bu aşamada biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabının alt rafında 15-20 dakika dinlendirin.
Daha sonra ceviz veya mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde incecik açın veya elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde açın. Ortalarına 1'er tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması pay edip, bohça gibi kapatın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ek yerleri pişirme kağıdına değecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.