Ramazan Bayramı'na artık saatler kaldı. Bayram öncesi evlerde tatlı telaşı da başladı. Evde hem pratik hem de lezzetli tatlı yapmak isteyenler şekerpare tarifini araştırıyor. Peki şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare malzemeleri neler? İşte lezzetli şekerpare tarifi...
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine:
Fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
ŞEKERPARE YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun. Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına fındık batırın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp
10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.