Soğuk algınlığına birebir! Kekik bitkisinin faydaları nedir? Kekik nasıl tüketilir?
Ballıbabagiller familyasına ait ve 40 cm uzunluğa kadar erişebilen kekik sadece yemeklerde kullanılan bir lezzet unsuru olmanın yanında özellikle sonbahar, kış aylarında sağlığın korunması ve bazı hastalıkların tedavisinde etkili olan şifalı bir bitkidir. Peki bu bitki nasıl tüketilmeli? Kekik hangi hastalıklara iyi gelir? Faydaları nelerdir? İşte bu şifalı bitkiye dair ayrıntılar...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 12 Eylül 2024 16:48
Türkiye elverişli topraklara sahip olduğu için yaygın olarak kekik yetişebilmektedir. İhracatı en çok yapılan kekik türü İzmir kekiğidir. Bunun yanında İstanbul kekiği, toka kekiği, beyaz kekik ve dağ kekiği bilinen kekik türlerindendir. Kekik; iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır, solucan (kurt) düşürücüdür. Gazı ve idrarı söktürür, bağırsakları yatıştırır. Aynı zamanda ter ve balgamı da söktürücü faydaları bulunmaktadır.