Soğuk algınlığına birebir! Kekik bitkisinin faydaları nedir? Kekik nasıl tüketilir?

Ballıbabagiller familyasına ait ve 40 cm uzunluğa kadar erişebilen kekik sadece yemeklerde kullanılan bir lezzet unsuru olmanın yanında özellikle sonbahar, kış aylarında sağlığın korunması ve bazı hastalıkların tedavisinde etkili olan şifalı bir bitkidir. Peki bu bitki nasıl tüketilmeli? Kekik hangi hastalıklara iyi gelir? Faydaları nelerdir? İşte bu şifalı bitkiye dair ayrıntılar...

Türkiye elverişli topraklara sahip olduğu için yaygın olarak kekik yetişebilmektedir. İhracatı en çok yapılan kekik türü İzmir kekiğidir. Bunun yanında İstanbul kekiği, toka kekiği, beyaz kekik ve dağ kekiği bilinen kekik türlerindendir. Kekik; iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır, solucan (kurt) düşürücüdür. Gazı ve idrarı söktürür, bağırsakları yatıştırır. Aynı zamanda ter ve balgamı da söktürücü faydaları bulunmaktadır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.