İç harcı dağılmayan Fellah köftesi nasıl yapılır?
Türk mutfağında sıklıkla yapılan yemeklerden biri olan Fellah Köfte, hem akşam yemeği hem de misafirler için yapılması kolay, vazgeçilmez tatlardan biri. Peki en pratik şekilde fellah köfte nasıl yapılır? İşte fellah köftenin tarifi...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 14 Eylül 2024 17:28
- Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024 17:30
Bulgur ile yapılan fellah köfte tercihe göre yoğurtlu veya salçalı sos ile yapılan damakları şenlediren lezzetlerden bir tanesi. Bugün ne pişirsem diyenler bu eşşiz lezzeti sıklıkla tercih ediyor. Peki fellah köfte nasıl yapılır? İşte fellah köftesi tarifi...
MALZEMELER:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kimyon
SOSU İÇİN:
1, 5 çay bardağı zeytin yağı
5-6 diş sarımsak( isteğe göre azaltılabilir)
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
SÜSLEMEK İÇİN:
1 Demet maydanoz
Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
Limon tuzu bir çay kaşığı ve normal tuz ile su kaynatılır.
YAPILIŞI:
Köfte için verilen tüm malzemeler ara ara ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirilir.
Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak ufak köfteler şeklinde avuç içinde yuvarlanır.Bu köfteciklerin üstüne serçe parmakla bastırılıp düğme şekli verilir, unlanmış tepsiye dizilir.
Sosu için bir tavada yağ ısıtılır. Dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir. Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alınır. Tavada pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir. Afiyet olsun.