Dilan ve Engin Polat çiftinin şoförü Can Polat'ın İzmir Çeşme'deki bir otel önünde uğradığı silahlı saldırının detayları ortaya çıktı: Güvenlik kamerası ve saha çalışmalarında, saldırganın otel çevresindeki işletmelerde saatlerce pusuya yatarak Can Polat'ın dışarı çıkmasını beklediği ve Polat'ın tam otelden ayrılıp araca yöneldiği esnada tetiğe bastığı tespit edildi.

Şüpheli Serhat Altun'un kredi kartı kullanarak içecek aldığı tespit edildi. Olayın Daltonlar Suç Örgütü tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilirken bölgede yapılan çalışmada olayda kullanıldığı değerlendirilen turuncu poşet içerisinde siyah otomatik silah ve yine aynı poşet içerisinde 3 adet kovan, silaha basılı şekilde 21 adet 9*19 mermi ve şahsın olay anında üzerinde bulunan kıyafetleri 13033 sokak üzerinde tarla kenarında atıl vaziyette bulundu. İzmir il Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda şüpheli İzmir İli Konak'ta yakalandı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında dün İzmir'de ve İstanbul'da birer şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 3'e yükseldi.
DOSYA İSTANBUL'A DEVREDİLDİ
Can Polat cinayeti dosyası kapsamında bugün flaş bir gelişme daha yaşandı. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma bugün İstanbul'a devredildi.

