Dolardaki istikrar
Endeksin 70.000-72.500 bandı içindeki dalgalı seyrinin dışına çıkması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini ifade ediyor. Bu hafta ABD'de enflasyon başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğine, bir haftalık tatilin ardından açılacak olan Çin piyasalarının seyri de izlenecek.
FAİZ: Yurtdışı gelişmeler, yurtiçi piyasalar üzerinde hafta boyunca belirleyici rol oynadı. Geçen hafta boyunca dolar değer kaybetmeye yönlü seyir izlese de faiz cephesinde daha yatay bir seyir gözlendi. 2 Yıllık gösterge tahvil geçen haftanın son işlem gününde yüzde 11.08'den 10 yıllık tahvil ise yüzde 10.74 seviyesinden günü tamamladı. Geçen haftanın en önemli göstergesi ABD verisi oldu.
Global piyasalardaki seyir bu hafta yakından izlenmeye devam edilecek. Dış piyasalarda beklenmedik fiyatlanmalar yaşanması durumunda 2 yılık gösterge faizde yine yatay bir hareket görebiliriz. Gösterge faizin yukarı yönlü hareketlerinde yüzde 11.28, aşağı yönlü hareketlerinde ise yüzde 11 seviyeleri önemli görünüyor.
DÖVİZ: Petrolde yaşanan sert kayıplar nedeniyle geçen hafta piyasalar oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktı. Cuma günü piyasalarda risk iştahının biraz azaldığı görüldü. Gelişmekte olan ülke para birimlerinin, dolar karşısında değer kaybettiğini izliyoruz. Avrupa endeksleri artıda seyrederken USB/TRY paritesi ise 2.92-2.93 aralığında istikrarlı duruşunu sürdürüyor.
USD/TRY paritesinde yükselen trend devam ediyor. Parite 2.90 seviyenin üzerinde kalmaya devam ettiği müddetçe yükselişini sürdürebilir. Ancak 2.9360 direncinin üzerindeki kalıcı seyirler paritenin 2.96-2.97 direnç noktalarına doğru ivmelendirebilir. Geri çekilmelerde ise 2.90 desteğinin altında 2.8850 desteği karşımıza çıkabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.